portailla Sukuseuran vuosikokous 2014  pidettiin sunnuntaina 17.8.2014 Kartano Koskenrannassa Voikkaalla. Mukana oli 30 sukuseuran jäsentä. Koskenranta sijaitsee Kymijoen rannalla. Iso, kartanomainen rakennus on entinen lastenkoti. Se on rakennettu 1929 ja oli aikanaan Euroopan modernein lastenkoti. Toiminta loppui kuitenkin 1990-luvulla ja erinäisten vaiheiden jälkeen rakennus toimii nyt pitokartanona. Kartanon saleista avautuvat upeat näkymät Kymijoelle.

 

Akokousvakiloitimme tapaamisemme perinteiseen tapaan vuosikokouksella. Sitten Tiina Laine Kouvolan matkaoppaista kertoi meille lyhyessä esittelyssä Voikkaan teollisuuspaikkakunnan mielenkiintoisesta historiasta. Kymi-yhtiöiden Voikkaan paperitehdashan oli toiminnassa aina vuodesta 1897 kunnes se vuonna 2006 ajettiin alas.

Sitten oli vuorossa runsas karjalainen pitolounas seisovasta pöydästä. Lopuksi joimme täytekakkukahvit. Lounaan jälkeen oli vuorossa vapaata seurustelua, musiikkia ja muuta ohjelmaa. Lounaan ja kahvin välissä pitokartanon isäntäväki kertoi meille rakennuksen vaiheista.

Sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin toimikaudelle 2014-2015 edelleen Heljä Koskinen Vantaalta. Sihteeri-rahastonhoitajana jatkaa Liisa Wilska Porvoosta. Hallituksen jäsenistä olivat erovuorossa Liisa Wilska ja Juha Lavonen. Juha Lavosen ollessa estyneenä jatkamaan hallituksessa hänen tilalleen toimikaudeksi 2014-16 valittiin Jukka Lavonen Porvoosta. Toiminnantarkastajaksi toimikaudelle 2014-15 valittiin Sirkka Weckman Vantaalta.

Kokouksessa keskusteltiin sukuseuran toiminnasta ja ideoitiin tulevaa. Toimintavuoden 2014-15 päätapahtuma tulee olemaan matka Säkkijärvelle ja Viipuriin. Ajankohta on kesäkuun 2015 alussa. Matka on ensisijaisesti suunnattu suvun nuorille, että he pääsisivät tutustumaan suvun kotisijoille ja Viipuriin. Mutta yhtä hyvin kaikki nuorenmieliset mahtuvat mukaan!  Mukaan kaavaillaan otettavaksi asiantuntevaa opasta, joka kertoisi sekä Säkkijärven että Viipurin seudun historiasta ja myös seudun sotatapahtumista. Retki on kaksipäiväinen ja yöpyminen ja illallinen ovat Viipurissa.

 


 

sisalta peilisisaankaynti oviKuvia Kartano Koskenrannasta. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Arthur Gauffin.